Posted on Hozzászólás most!

A legjobb tervező szoftverek Linux felhasználók számára

krita sasflynet

A legjobb tervező szoftverek Linux felhasználók számára

A Linux egyre népszerűbb operációs rendszer. 3 ok miatt fordulnak sokan a Linux felé: ingyenes, biztonságos és stabil. Niel Harper technológiai tanácsadó szerint a Linux a piacon jelenleg is sok mindent működtet. Ilyenek a felhőszolgáltatások, mint például az AWS és az Azure, de egészen az otthoni internet routerig terjed a használata. A szuperszámítógépek, a különféle vezérlőrendszerek, de még az elektronikus szavazórendszerek is Linux-alapúak. Az ingyenes, biztonságos és stabil Linux-ot a tervezők is előszeretettel használják. 2D-s művészeti alkotásoknál, 3D-s modellezésnél ez az egyik legjobb a tervezőszoftverek közül.

Krita a grafikusok számára

A KOffice programcsomag egy nyílt forráskódú grafikai tervezőeszköz, amelyet a KDE fejlesztőcsapata hozott létre. A Krita festőalkalmazás hasonló funkciókkal bír, mint az Adobe Photoshop vagy a GIMP. A Krita ezen felül rendelkezik Open Gl-lel. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a színek sokkal pontosabban jelenjenek meg. A Krita olyan egyedi és speciális eszközöket kínál, mint például az ecsetstabilizáló vagy a renderelési animáció. A grafikus szakemberek számára ez egy nagyszerű Linux alternatíva.

krita sasflynet

QCAD a gyártóknak és az építészeknek

A QCAD segítségével 2D-s műszaki rajzokat lehet készíteni. A szakemberek mechanikai alkatrészek, épülettervek és belsőépítészeti elrendezések tervezésére is használhatják. Maga a QCAD felülete igen egyszerű, hiszen az eszközöket külön kategóriákba rendezték. Minden egyes kategóriához különböző tulajdonságszerkesztők tartoznak. A rétegeknek külön ablakuk van, így a váltás pofon egyszerű. A QCAD az egyike azon Linux programoknak, amely sajnos nem ingyenes. Használatához egyszeri 39,92 dollárt kell fizetni.

Upverter az elektronikus tervezők számára

Speciális szoftvert igényelnek az elektronikus alkatrészek, különösen a nyomtatott áramköri lapok (PCB) tervezése. Az Upverter az egyik legjobb választás lehet. Az Upverter egy speciális Linux PCB tervező szoftver, amellyel az elektronikai mérnökök nagyon gyorsan összeállíthatják az áramköri lapokat. A szoftver CAD és MCAD integrációval rendelkezik, így a felhasználónak módosítás esetén nem kell átvinnie a fájlokat a platformok között. Az Upvertert csapatok is használhatják, hiszen egy felhőalapú szoftverről van szó, így valós időben többen is tudnak dolgozni egy-egy projekten.

Blender a 3D művészeknek

A Blender vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb Linux 3D modellező alkalmazás. A Blender eredetileg a NeoGeo, holland animációs cég belső gyártási eszköze volt. Ton Roosendaal vezető fejlesztő döntött úgy, hogy nyilvánossá teszi és ezáltal a kisebb animációs stúdiók is használhatják ezt a modern 3D-s tervezőeszközt. A Blender animációs lehetőségeket, renderelést, szimulátorokat és hang testreszabást is tartalmaz.

https://imanudin.net/2021/04/01/best-design-software-for-every-type-of-linux-user/

 

Domain regisztráció, tárhely, wordpress alapú előre telepített weboldal
10.000 Ft + Áfa / év.

Legyen most azonnal használható weboldalad, vagy akár webshopod, saját levelezésed.
Vedd fel velünk a kapcsolatot:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük