Posted on Hozzászólás most!

Adataink védelme és az internet

Mivel az internet napjaink szükségszerűségévé válik, egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz arra, hogy megszabadítsa a szabályozó hatóságok és a monopolisztikus technológiai óriások ellenőrzése alól. Sok netező óvakodik attól a vállalattól, amely nyomon követheti vagy eladhatja a legérzékenyebb magánadatait.
internet problemak
Ezek a kihívások megnyitották a kaput egy új koncepció előtt – az internet decentralizált változata, amely a nyílt forráskódú blokklánc-hálózatokon alapul. Számos projekt arra törekszik, hogy az online infrastruktúra kulcselemeit elosztott, peer-to-peer „ponttól-pontig” rendszerekkel cserélje le, amelyek nem egyetlen közvetítőre vagy meghibásodási pontra támaszkodnak.

Problémák a központosított internettel

kozpontositott internet

Az internetet folyamatosan felügyelet alatt tartják, a felhasználói adatokat rendszeresen követik és gyűjtik a vállalatok, az alkalmazásfejlesztők és a kormányok. A blokklánc-alapú alternatíva megoldhatja ezt a problémát azáltal, hogy az internetes óriásokat egy decentralizált, peer-to-peer szolgáltatói hálózattal helyettesíti.
Ilyen alternatíva esetén a közösség tagjai birtokolnák és üzemeltetnék a tároláshoz és a számításhoz használt infrastruktúrát. Ez elvonná az irányítást a kormányzati vagy vállalati szervektől, és biztosítaná a hálózat semlegességét. Az Internet ezen formája az adatbiztonságot is reméli.

Domain regisztráció, tárhely, wordpress alapú előre telepített weboldal
10.000 Ft + Áfa / év.

Legyen most azonnal használható weboldalad, vagy akár webshopod, saját levelezésed.
Vedd fel velünk a kapcsolatot: