Posted on Hozzászólás most!

Minden irányból hang

A Dolby Atmos minden irányból hanggal vesz körül – akár fentről is

A Dolby Atmos egy népszerű térhatású formátum, a DTS: X vetélytársa, és a legnagyobb kereskedelmi mozikban, a házimozirendszerekben – és most már a mobiltelefonokban is – megtalálható mindenben. Míg ezt a más néven „magával ragadó” formátumot eredetileg a mozik számára tervezték, ma már új módszerként használják a The Beatles és Ariana Grande szerűjeinek remixelésére és zenehallgatására.
Míg a moziban a legnagyobb változás a magassági csatornák hozzáadása volt, az Atmos hangsávjai sokféle rendszerrel működhetnek, nincs szükség magassági hangszórókra. A Dolby Atmos lejátszható hagyományos surround rendszeren, vagy akár egy fejhallgatóval az olyan technológiáknak köszönhetően, mint a Dolby Virtual: X és a Dolby Headphones. Amit az Apple térhangnak nevez, magában foglalja a Dolby Atmos-t, valamint a saját fejkövetési technológiáit olyan termékekben, mint az AirPods fülhallgató.

Néhány kiemelés:

  • A magassági csatornák magával ragadóbb hangot hozhatnak létre.
  • A legjobb hang egy multispeaker beállítással lesz, de még az Atmos-szal rendelkező hangsávok is (például a Vizio SB36512) sokkal nagyobb és „borítóbb” hangszínteret kínálnak, mint a sztereó sávok.
  • Az Atmos egy végpontok közötti változás a színházban és az otthoni hangzásban. A keverés más, amint azt már megbeszéltük, de a dekódolás is. Különböző színházakban a hangszórók száma drámaian változhat, de az Atmos ettől függetlenül skálázni fog velük. A legtöbb színházban sok hangszóró van a falak mentén, hogy mindenki ugyanolyan élményben részesüljön. Az Atmos segítségével ezek a hangszórók egyedileg szerkeszthetők, és egy hangtervező pontosan meg tudja határozni majd a színházban, moziban a pontos helyét, ahová hangot akarnak helyezni.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük