Posted on Hozzászólás most!

12 érdekesség az informatika világából

Az informatika rendkívül sokrétű, ha jobban belemerülünk, akkor rengeteg érdekességgel találkozhatunk. Itt most összeszedtünk nektek 12 olyan dolgot, amit eddig még lehet, hogy nem tudtál. Kíváncsi vagy?

1.Havonta körülbelül 6000 új számítógépes vírus keletkezik. Egy 15 éves diák készítette 1982-ben viccből, egyik floppy lemezről a másikra terjedt, tehát úgymond megfertőzte a gépeket, innen is kapta a vírus nevet.

2.Egy átlagos ember egy perc alatt 20-szor pislog, azonban amikor a képernyő előtt ül valaki, akkor ez lecsökken 7 pislogásra egy perc alatt.

3.Hat weboldalból ötnek köze van felnőtt tartalmakhoz.

4.A legelső számítógépes egér fából készült 1964-ben és csupán egy nagy piros gomb volt rajta.

5.Az első elektro-mechanikus számítógépet 1939-ben fejlesztették ki. Ez sokkal inkább hasonlított egy számológépre, mint egy számítógépre.

6.A Facebooknak 2,2 milliárd felhasználója van és egyre csak növekszik. Ha országgá nyilvánítanák, akkor ő lenne a világ legnagyobb országa. Kínában 1,39 milliárd, Indiában pedig 1,32 milliárd ember él, ha ezeket összeadnánk, akkor alig kapnánk többet mint 2,2 milliárd.

7.Havonta nagyjából 1 millió új internetes domaint regisztrálnak (az elsőt még 1985-ben).

8.Az online vírusok 20%-a szervezetbűnözésből származik, ezért egyre nagyobb figyelmet kap a jogrendszerben is.

9.A világ legdrágább notebook-tokja 2,5 milliárd Ft-ba kerül. Hogy mitől ilyen drága? 8800 csiszolt gyémánt és szibériai tigrisszőr díszíti.

10.Az első merevlemez 5 MEGAbyte adat tárolását tette lehetővé és 1979-ben készült el. Manapság az 1024 GIGAbyte alapkövetelmény a notebook-okon.

11.Az IBM előállított egy chipet, amin 30 milliárd tranzisztor van, ez akkora, mint egy mutatóujj hegye.

12.Mi az a „piszkos tizenkettő”? Az első IBM PC készítőit szokták így emlegetni, hiszen nekik köszönhetjük a személyi számítógépek forradalmát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük