Posted on Hozzászólás most!

Ismerjük meg a kriptovalutákat: Tether

A Tether egy olyan kriptovaluta, amelyet többek között az Ethereum és a Bitcoin blokkláncokon tárolnak. Tokenjeit a hong kongi Tether Limited cég bocsátja ki, amelyet a Bitfinex tulajdonosai irányítanak. Stabil érmének nevezik, mert eredetileg úgy tervezték, hogy mindig 1 dollárt érjen.

Egy 2012 januárjában online közzétett tanulmánytól kezdve J. R. Willettt feltárta annak a lehetőségét, hogy a Bitcoinon felül új kriptovalutákat létesítsenek. Willett ötlete megvalósítására létrehozta a Mastercoin valutát, hogy előmozdítsa ennek az új, második rétegnek a használatát. A Mastercoin protokoll lett a Tether kriptovaluta alapja. Brock Pierce és Craig Sellars lettek a Teher alapítói.

A Tether előfutára volt eredeti nevén a Realcoin, melyet 2014-ben indítottak el. Az első tokeneket 2014. október 6-án bocsátották ki a Bitcoin blokkláncon. Ez az Omni Layer Protocol használatával történt. 2014. novemberében keresztelték át Tether névre.

2015 januárjában a Bitfinex kriptovaluta tőzsde lehetővé tette a Tether kereskedését a platformján. 2018 augusztusában már több mint 500 millió dollár értékű Tether került forgalomba. 2019-ben pedig meghaladta a Bitcoint kereskedésben, és ez lett a legmagasabb napi és havi kereskedési volumenű kriptovaluta a piacon lévők közül.

Sokan gondolják, hogy a Tether ellentmondásos, mert állítólagosan szerepet játszott a Bitcoin árának manipulálásában, a Bitfinex tőzsdével fennálló kapcsolata nem egyértelmű, és a vállalat nem tud megfelelő tartalékot mutatni a Tether mögött.

Tether bemutató:

https://www.youtube.com/watch?v=6bRLwcHF-l8

A Tetherről:

https://www.youtube.com/watch?v=ts7bkiSYE6E

Jó hírek a Tether ügyben:

https://www.youtube.com/watch?v=NqpgSjc-iHE

 

 

Források:

https://tether.to/en/

https://en.wikipedia.org/wiki/Tether_(cryptocurrency)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük