Posted on Hozzászólás most!

A Qualcomm felvásárolta a NUVIA-t

A Qualcomm bejelentette, hogy 1,4 milliárd dollárért felvásárolja a NUVIA-t – megszerzi az induló vállalatot, amely iparági veteránokból áll, amelyek eredetileg az Apple nagy teljesítményű CPU-magjainak létrehozása mögött álltak. A tranzakciónak fontos következményei vannak a Qualcomm jövője szempontjából a nagy teljesítményű számítástechnikában mind a mobil, mind a laptop szegmensben, esetleges újbóli belépéssel a szerver piacra.
A NUVIA-t eredetileg 2019 februárjában alapították, és lopakodó üzemmódból az év novemberében lépett ki. Az induló vállalkozást Gerard Williams III, John Bruno és Manu Gulati iparági veteránok alapították, széleskörű ipari tapasztalattal a Google, az Apple, az Arm, a Broadcom és az AMD területén.
Különösen Gerard Williams III volt az Apple főépítésze több mint egy évtizede, ő volt az Apple összes CPU-tervének vezető építésze az A13-as Lightning magig – az újabb Apple A14 és Apple M1 Firestorm magok is esetlegesen irányítása alatt a csővezetékben.
A NUVIA rengeteg vezető tehetséget tudott toborozni az ipar különböző CPU-tervező csoportjaiból, és azt tervezte, hogy új szerver SoC-val lép be a nagy teljesítményű számítástechnikai és vállalati piacra, új, „Phoenix” névre keresztelt CPU-maggal.
Lényegében a NUVIA megszerzése nagymértékben növeli a Qualcomm jövőbeli kilátásait a mobil és a fogyasztói laptopok piacán, ami hosszú távon pozitív hatással lehet a vállalat termékének versenyképességére. Alig várjuk, hogy ez hogyan alakul a következő években.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük