Posted on Hozzászólás most!

A virtuális valóságról

Mi is az a virtuális valóság?

virtualis valosag

A virtuális valóság (VR) egy számítógép által létrehozott környezet, valóságosnak tűnő jelenetekkel és tárgyakkal, amelyek úgy érzik, hogy a felhasználó elmerül a környezetében. Ezt a környezetet egy virtuális valóság fejhallgató vagy sisak néven ismert eszköz érzékeli. A VR lehetővé teszi számunkra, hogy belemerüljünk a videojátékokba, mintha mi lennénk az egyik szereplő, megtanulnánk, hogyan kell szívműtétet végezni, vagy hogyan javíthatjuk a sportedzések minőségét a teljesítmény maximalizálása érdekében.
Bár ez rendkívül futurisztikusnak tűnhet, eredete nem olyan új keletű, mint gondolnánk. Valójában sokan úgy gondolják, hogy az első Virtual Reality készülékek neve Sensorama volt, egy beépített üléssel ellátott gép, amely 3D-s filmeket játszott, szagokat árasztott és rezgéseket generált, hogy az élmény a lehető legélénkebb legyen. A találmány az 1950-es évek közepéig nyúlik vissza. A következő évek későbbi technológiai és szoftverfejlesztései mind az eszközök, mind az interfésztervezés terén progresszív fejlődést hoztak magukkal.

Különböztetések a kiegészített realitással

A fő különbség a kettő között az, hogy a VR egy adott headseten keresztül építi fel a világot, amelyben elmerülünk. Teljesen magával ragadó, és minden, amit látunk, része egy olyan képeknek, hangoknak stb. Mesterségesen felépített környezetnek, másrészt a kibővített valóságban (AR) a saját világunk válik keretrendszerré, amelybe tárgyak, képek vagy hasonlóak kerülnek. Minden, amit látunk, valós környezetben van, és nem feltétlenül szükséges fülhallgatót viselni. Ennek a koncepciónak a legvilágosabb és legfőbb példája a Pokémon Go.

A virtuális valóság főbb alkalmazásai

virtual reality

Mely szektorokban használják ma a virtuális valóságot? Az orvostudomány, a kultúra, az oktatás és az építészet azok a területek, amelyek már kihasználták ezt a technológiát. A vezetett múzeumlátogatásoktól az izom boncolásáig a VR lehetővé teszi számunkra, hogy átlépjük azokat a határokat, amelyek egyébként elképzelhetetlenek lennének.

Domain regisztráció, tárhely, wordpress alapú előre telepített weboldal
10.000 Ft + Áfa / év.

Legyen most azonnal használható weboldalad, vagy akár webshopod, saját levelezésed.
Vedd fel velünk a kapcsolatot:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük