Posted on Hozzászólás most!

Átfogó tanulás

A tanulás és a fejlesztés manapság meglehetősen monoton feladat lehet, de hogyan lehet ezt átalakítani a tanulók motiválására és inspirálására?

Mi az átfogó tanulás?

Az elmélyült tanulás csak egyre nagyobb és jobb, de miért nem használunk ilyen megvalósítható és praktikus eszközt? Mi az elmélyült tanulás, és miért érdemes használni?
A munkahelyi szokásos edzésektől eltérően az elmélyült tanulás szimulált vagy mesterséges környezeteket használ, hogy a tanulók reális forgatókönyvekbe merülhessenek. Lényegében az elmélyült tanulás valós forgatókönyveket hoz a tanuló elé, egy biztonságos gyakorlati környezetben.
Az ilyen módon történő tanulás lehetővé teszi a tanulók számára, hogy hibákat és döntéseket kövessenek, mielőtt a megfelelő magatartást alkalmazzák a való életben, miközben dolgoznak. Ez azt is jelenti, hogy a tanuló irányítja a tanulását, ami javítja a motivációt, az elkötelezettséget és az ismeretek megtartását.
A magával ragadó tanulás nagy előnye, ha a tartalmat pontosan a szervezet gyakorlatához, értékeihez és meggyőződéséhez igazíthatja – egyetlen képzés sem azonos. Azonban az oka annak, hogy a legtöbb szervezet profitál az elmélyült tanulásból, pusztán attól függ, mennyire praktikus és kivitelezhető lehet.

Magával ragadó tanulási környezetek

Az átfogó tanulási környezetek az ön által használt fizikai vagy virtuális tanulás formájára utalnak. Ez a szerepjátéktól a szimulációkon át a virtuális környezetekig terjedhet. Mindezek a környezetek lehetővé teszik a tanulók számára, hogy kudarcot valljanak olyan környezetben, ahol hibákat lehet elkövetni.
„A kudarc a siker kulcsa; minden hiba megtanít valamire.” – Morihei Ueshiba
Fontos, hogy ezt a lehetőséget megadjuk a tanulóknak, de miért? Ez azt jelenti, hogy kisebb eséllyel hibáznak a munkában – bónuszpontok bármelyik tanulásmenedzser számára. Végül pedig biztosítja, hogy a tanulók megértsék a kudarc hatásait, ami a viselkedés, az értékek és a protokollok kívánt változását eredményezi.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük