Posted on Hozzászólás most!

Minden, amit befektetőként érdemes tudni a Blockchain Gamingről

Minden, amit befektetőként érdemes tudni a Blockchain Gamingről

A blokklánc szerencsejátékok ugyan azon a technológián alapulnak, mint amelyen a kriptovaluták. Valódi tulajdonjogot, átláthatóságot, határok nélküli tranzakciókat és értékálló tárgyak megnyerésének lehetőségét kínálják. A Blockchain Gaminget a befektetők számára a Web3 és a Metaverse technológiákkal való átfedés teszi még izgalmasabbá. A játékok sok decentralizációval járnak, és a játékosok a játékok közben bevételekhez juthatnak. A játékokban lévő kód és a történet mindig egyetlen egy cégtől származik az Electronic Arts-tól vagy a Blizzardtól.

A játékokat egy központi vállalat fejleszti és adja ki, így nagyobb kontrollt tudnak biztosítani a játékosok számára a játékban lévő tárgyak felett. A játékbeli tárgyakkal egy másodlagos piacon lehet kereskedni, így lehet bevételhez jutni. A hagyományos játékokkal ellentétben itt új gazdasági és monetizációs modelleket vezetnek be. Jelen esetben a nem kiadható tokenek – az NFT-k – azaz a játékbeli tárgyak és egyéb eszközök kombinációjáról, valamint a játékon belüli saját kriptovalutákról van szó.

A Web3 és a Metaverse alkalmazások körében a P2E (play-to-earn) modell igen népszerű blokkláncjátékok, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy aktív játék mellett különféle versenyeken induljanak és ezáltal jövedelemre tegyenek szert.

A hagyományos játékok közül érdemes megemlíteni a DOTA2 nemzetközi bajnokságát, ahol a játékosok 40 millió dollárnyi nyereményalapot nyerhetnek meg. Ezzel szemben a FIFA 22 játékosokat pár tízezer dollárnyi nyereményalapból fizetik ki. A blokkláncjátékok ezeknél sokkal demokratikusabb jutalmazási rendszereket alkalmaznak, így ezzel a játékosok sokkal szélesebb körének kedveznek. A blokkláncjátékoknál az érték, valamint a különféle jutalmak közvetlenül a játékbeli tárgyakhoz kapcsolódnak, így ez lehet például egy karakter, egy fegyver vagy egy földterület is.

 

Domain regisztráció, tárhely, wordpress alapú előre telepített weboldal
10.000 Ft + Áfa / év.

Legyen most azonnal használható weboldalad, vagy akár webshopod, saját levelezésed.
Vedd fel velünk a kapcsolatot:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük