Posted on Hozzászólás most!

Mik azok a Soulbond tokenek és hogyan működnek?

Digitalis szemelyazonossag

Mik azok a Soulbond tokenek és hogyan működnek?

A Soulbond tokenek (SBT-k) olyan digitális személyazonossági tokeneket jelentenek, amelyek egy személy vagy szervezet jellemzőit, illetve hírnevét képviselik.

souldbond tokenek

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója, Puja Ohlhaverrel, a FlashBots stratégiai tanácsadójával és E. Glen Weyl politikai közgazdásszal és társadalomtechnológussal együtt mutatta be a Soulbond tokenek koncepcióját a „Decentralizált társadalom” című tanulmányban: A Web3 lelkének megtalálása” címmel. A Soulbound tokenek olyan nyilvánosan ellenőrizhető és nem átruházható, nem párosítható tokenek (NFT-k), amelyek az adott egyén megbízóleveleit, hovatartozását és elkötelezettségeit képviselik. Mi is az a nem átruházható token? A nem átruházható tokenek olyan NFT-kre utalnak, amelyek segíthetnek a hírnév nyomon követésében, és amelyeket a címekhez adnak hozzá, de soha nem adhatók el. Az SBT-ket és az át nem ruházható tokeneket tartósan kötik és Soulnak nevezik. Egy Soul például egy egyén foglalkoztatási múltját képviselheti, amely az önéletrajzban szereplő információkhoz hasonlóan hitelesített lehet.

NFT

Amikor azonban az egy Soul által birtokolt SBT-ket más Soulok is kiállíthatják – vagy tanúsíthatják -, akik a Souloknak a partnerei (pl. egyének vagy szervezetek), akkor mutatkozik meg a mechanizmus valódi ereje. Például az Ethereum Alapítvány lehet egy olyan Soul, amely SBT-ket ad ki azoknak, akik részt vettek egy Ethereum-konferencián. A Soulbound tokenek segíthetnek a Web3 hálózatoknak abban, hogy nem átruházható tokeneket használjanak hírnévmutatóként, ahelyett, hogy pénzközpontú keretrendszerekre támaszkodnának ugyanezek eléréséhez.

Soul tokens

Domain regisztráció, tárhely, wordpress alapú előre telepített weboldal
10.000 Ft + Áfa / év.

Legyen most azonnal használható weboldalad, vagy akár webshopod, saját levelezésed.
Vedd fel velünk a kapcsolatot:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük