Posted on Hozzászólás most!

Ismerjük meg a kriptovalutákat: Ethereum

Az Ethereum egy olyan nyílt forráskódú kriptopénz, amelynek intelligens szerződéses funkciója is van. Az éter (ETH) a platform kripovalutája. A kriptodevizák közül pedig az Ether áll a második helyen a Bitcoin után a piaci kapitalizáció tekintetében.

2013-ban tervezte Vitalik Buterik programozó, 2014-ben pedig megkezdődtek a fejlesztési munkák. A hálózat 2015. július 30-án indult. Ez a platform lehetővé teszi, hogy bárki állandó és változtathatatlan decentralizált alkalmazásokat telepítsen rá. Ezek a pénzügyi alkalmazások pénzügyi szolgáltatások széles skáláját kínálják anélkül, hogy tipikus pénzügyi közvetítőkre, például brókercégekre, tőzsdékre vagy bankokra lenne szükség. Lehetővé teszi a kriptovaluta-felhasználók számára, hogy kölcsönt vegyenek fel vagy kamatra kölcsönadják azokat. Az Ethereum lehetővé teszi az NFT-k létrehozását és cseréjét is, amelyek egyedi digitális tulajdonként értékesíthetők.

Megkezdték az Ethereum 2.0 nevű frissítéssorozat megvalósítását, melynek célja a tranzakciók átviteli sebességének növelése. Vagyis a jelenlegi körülbelül 15 tranzakcióról másodpercenként akár több tízezer tranzakcióra növelni.

Kétféle fiók létezik az Ethereumon: felhasználói fiókok (más néven külső tulajdonú fiókok) és szerződések. Mindkét típus rendelkezik ETH-egyenleggel, küldhet ETH-t bármilyen számlára és új szerződést hozhat létre. Ahhoz, hogy egy tranzakció érvényes legyen, azt a küldő privát kulcsával kell aláírni, azaz a 64 karakterből álló hexadecimális karakterláncot, amelyből a számla címe származik. Az aláírás létrehozásához használt algoritmus az ECDSA. A szerződés az egyetlen olyan számlatípus, amelyhez kód és szerződéstárolás tartozik.

Mi az az Ethereum? Mitől értékes az Ethereum?

Ethereum 2.0 bevezetés üteme és hozam kalkuláció:

 

Források:

https://ethereum.org/en/

https://en.wikipedia.org/wiki/Ethereum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük