Posted on Hozzászólás most!

Ismerjük meg a kriptovalutákat: Monero

A Monero (XMR) körülbelül három évvel ezelőtt létrehozott, nyílt forráskódú digitális pénznem, amely három fő dologgal foglalkozik: a magánélet, a decentralizáció és a skálázhatóság. A Bitcoin származékai közül sok titkosítási pénznemtől eltérően a Monero a CryptoNote protokollon alapul, és különböző algoritmikus különbségek vannak a blockchain zavarával kapcsolatban.

Monero eredetileg BitMonero néven indult, Bit összetevőjeként (Bitcoinban) és Moneróban (szó szerint az eszperantó érme). Öt nappal később a közösség úgy döntött, hogy a név csak Monero-ra rövidül. A CryptoNote-alapú deviza Bytecoin első forkaként indult. Ezenkívül a Monero fejlesztők számos rossz minőségű kódot találtak, amelyeket később megtisztítottak és feloldottak.

A Monero a Proof of Work szigorúan működik, de kifejezetten olyan bányászati algoritmust alkalmaz, amely képes hatékonyan a meglévő eszközök milliárdjaira (bármilyen modern x86 CPU-ra) bízni. A Monero a CryptoNight Proof of Work (PoW) algoritmust használja, amelyet a normál CPU-khoz terveztek. Az intelligens bányászati funkció lehetővé teszi a felhasználó számítógépének átlátszó CPU bányászatát.

A Monero egy biztonságos, magányos és nem feltűnő titkosítás. Ez nyílt forráskódú és mindenki számára hozzáférhető. Moneroval, te vagy a saját bankod. Csak Ön irányítja és felelős a pénzeszközeitért. Fiókjaid és tranzakcióid megőrzik a kíváncsi szemeket.

A Monero biztonságos – a Monero egy decentralizált titkosítás, ami azt jelenti, hogy rendkívül nehéz lefaragni és lopni a pénzét. A tranzakciókat megoszlik a megegyezésen alapuló konszenzus, majd a változatlanul rögzítve a blokkcsatornán. A harmadik feleknek nem kell bízni abban, hogy biztonságban tartsák Monero-jukat.

Monero privát – A Monero a gyűrű aláírásait és a titkos bizalmas ügyleteket zavarja, hogy zavarja az összes tranzakció összegét, eredetét és rendeltetési helyét. A Monero minden decentralizált kriptográfiai előnyben részesül, anélkül, hogy a szabványos adatvédelmi engedményeket elfogadná.

A Monero nem olvasható – A címek küldésével és fogadásával, valamint az ügyletekkel kapcsolatos műveletek alapértelmezés szerint el van zárva. A Monero blokk-csomagra vonatkozó tranzakciók nem kapcsolhatók egy adott felhasználóhoz vagy valódi identitáshoz.

Monero is fungible-Monero is fungible, mert alapértelmezés szerint privát. Jelenlegi állapotában rendkívül valószínűtlen, hogy a Monero-t soha nem jegyzik a tőzsdék vagy a forgalmazók a korábbi ügyletekhez való társulásának köszönhetően.

Előnyök

  • A rostálás rendszeresen és rutinszerűen történik Moneróban.
  • Magas szintű biztonságot nyújt.
  • Megnövelt anonimitás.

Hátrányok

  • A legfontosabb, hogy az Monerónak sok érdekeltje van, és kihívás lenne meggyőzni őket egy új láncra váltani.
  • Más digitális pénznemhez képest még mindig az elfogadhatósági listában
  • Kevés online csere lehetővé teszi a közvetlen vásárlást.

Hol / hogyan kell megvásárolni?

A Monero felvásárlásával járó tranzakciós díjak alacsonyabbak lesznek, ha közvetlenül a monello kereskedelemre vásárolnak, mint például a Changelly vagy a Kraken.

De ha a digitális pénznem nagy vásárlása iránt érdeklődik, akkor nagyon ajánlott cseréket használni. Mint mindig, be kell jelentkeznie a csereügyletre és a számla finanszírozására. Néhány tőzsde pár napot vesz igénybe fiókjának finanszírozásához, és ténylegesen megkapja a személyazonosságát a csere útján. Szóval, vegye figyelembe ezt.

Kereskedés Monero-val

A Monero piaca ugyanúgy működik, mint sok más kriptográf. Azok, akik érdeklődnek a kriptográfiai befektetések iránt, megvásárolhatják azt, akár a Poloniex, a Bitfinex, akár a Kraken révén.

 

Interjú egy magyar Monero fejlesztővel a blokklánc jövőjéről:

https://www.youtube.com/watch?v=XiSzhvVakTE

A Monero tranzakciók visszafejthetőségéről:

https://www.youtube.com/watch?v=gbo8J8i-F70

 

Források:

https://www.getmonero.org/

https://en.wikipedia.org/wiki/Monero

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük