Posted on Hozzászólás most!

Ismerjük meg a kriptovalutákat: USD Coin

Az USD Coin (USDC) egy digitális valuta, amely az Egyesült Államok dollárjához van kötve. Az USD Coin-t a Circle alapította, azonban egy magánszemély bocsátja kis, és nem szabad összetéveszteni a központi bank digitális valutájával (CBDC).

Az amerikai dollár USD-érmévé való tokenizálása három lépésben történik:

  1. A felhasználó amerikai dollárt küld az érmekibocsátó bankszámlájára.
  2. A kibocsátó USD Coin intelligens szerződést használ az azonos mennyiségű USD Coin létrehozására.
  3. Az újonnan vett USD-érméket elküldik a felhasználóknak, a helyettesített amerikai dollárokat pedig tartalékban tartják.

Az USDC-t általában nagyon biztonságosnak tekintik a központosított, USD-hez kötött stabil valuták között a jó átláthatóság, a fokozott interoperabilitás és a jobb jogi keretek miatt.

Az USDC-t először 2018. május 15-én jelentette be a Circle, majd 2018 szeptemberében indították be. 2021. március 29-én a Visa bejelentette, hogy lehetővé teszi az USDC használatát fizetési hálózatán történő tranzakciók rendezésére. 2021 decemberében 42,5 milliárd USD Coin volt forgalomban.

A vállalkozások számára a leggyorsabb és legegyszerűbb módja az USDC elérésnek az ingyenes Circele-fiók használata. Ez az innovatív, digitális fizetési infrastruktúra bármilyen méretű vállalkozást képes több blokkláncon keresztül működtetni, csökkentve a költségeket és az elszámolási időket, miközben új ügyfelek millióira bővítheti az elérést.

Függetlenül attól, hogy mekkora összeget kívánunk küldeni és hová, az USD Coin gyors megoldást biztosít, és mindenki számára elérhető, aki rendelkezik internetkapcsolattal.

Mi az a stabilcoin?

https://www.youtube.com/watch?v=5XbUeZuWZTQ

Mi az az USD Coin?

https://www.youtube.com/watch?v=2EG-twq5txY

Lehet-e bízni az USD Coin-ban?

https://www.youtube.com/watch?v=agB9oLCqhB8

 

Források:

https://www.circle.com/en/usdc

https://en.wikipedia.org/wiki/USD_Coin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük