Posted on Hozzászólás most!

A Disney visszahozza Bob Iger-t vezérigazgatónak

A Disney visszahozza Bob Iger-t vezérigazgatónak

Mióta Bob Iger elhagyta a Walt Disney Company-t, tanácsadóként és igazgatósági tagként tevékenykedett a Genies nevű digitális avatarplatformnál. Bob Iger a napokban azonban bejelentette, hogy visszatér a Disney vezérigazgatói posztjára és átveszi a leköszönt Bob Chapek helyét. Iger 15 évig volt a globális szórakoztatóipari konglomerátum vezérigazgatója, ám a Disney vezetője azután vált ismertté a kriptoközösségben, hogy igazgatója, tanácsadója és befektetője lett a Dapper Labs Flow blokkláncán futó digitális avatarplatformnak, a Geniesnek.

 

Facebook became Meta one year ago: Here’s what it’s achieved

 

„Izgatottan csatlakozom a Genies igazgatótanácsához, hogy segítsek Akash Nigamnak és cégének abban, hogy az emberek képessé váljanak a „Web3 mobilalkalmazásainak” létrehozására: az avatar ökoszisztémák létrehozására” – mondta Iger. Iger még a Disney-nél volt igazgatótanácsi elnökként, amikor a vállalat december 28-án beadta a Metaverse-hez kapcsolódó szabadalmat.

A szabadalom egy „virtuális világ szimulátorra valós világban” vonatkozott, és a bejelentés szerint lehetővé tenné a Disney vidámparkok látogatói számára, hogy mobiltelefonjaikkal személyre szabott 3D effekteket generáljanak és vetítsenek a közeli fizikai terekre, például falakra és más egyéb tárgyakra. A Disney azonban azt jelentette be, hogy „jelenleg nincsenek tervek” a „virtuális világ szimulátor” szabadalom felhasználására, és a vállalat még nem jelentett be semmilyen, a szabadalommal kapcsolatos terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük